top of page

Nieuws
Brabantse
Verhuis Centrale

Glazen Verhuizen: Zo bescherm je jouw glazen bij een verhuizing

Bij een verhuizing zijn glazen vaak de meest kwetsbare items. In deze blog bespreken we hoe je glazen het beste kunt inpakken, vervoeren en uitpakken zonder dat ze breken. Je krijgt een overzicht van de juiste materialen en een stapsgewijs plan om je kostbare glazen veilig van je oude naar je nieuwe woning te verhuizen. Lees snel verder!


De kwetsbaarheid van glazen tijdens een verhuizing

Glazen zijn gemaakt van dun breekbaar materiaal en zijn daarom vatbaar voor barsten of breken, vooral tijdens het verhuizen. Dit maakt ze een van de meest risicovolle items om te vervoeren. Als ze niet goed zijn ingepakt kunnen zelfs kleine schokken of stoten al voor schade zorgen.


Veelvoorkomende schade aan glazen tijdens een verhuizing omvat krassen, barsten en volledig breken. Vaak gebeurt dit omdat de glazen in te grote dozen worden verpakt zonder voldoende bescherming tussen de glazen zelf. Andere risico’s zijn overbeladen verhuisdozen of onjuiste plaatsing in de verhuiswagen.


Benodigdheden voor het verhuizen van glazen

Voor een veilige verhuizing van glazen heb je verschillende materialen nodig. Denk aan noppenfolie, inpakpapier en verhuisdozen van goede kwaliteit. Noppenfolie biedt schokabsorptie, terwijl inpakpapier voorkomt dat glazen tegen elkaar schuren. Stevige dozen helpen om de glazen tijdens het transport te beschermen.


Het is belangrijk om kleine, stevige verhuisdozen te gebruiken voor het inpakken van glazen. Grote dozen hebben een groter risico op instorten als ze te vol worden gepakt, waardoor je glazen beschadigd kunnen raken. Zorg ervoor dat de dozen draagbaar zijn en vul de ruimte met inpakpapier om beweging tijdens transport te beperken.


Hoewel krantenpapier goedkoop is kan je het berter toch niet gebruiken. Het kan namelijk inkt afgeven op je glazen en andere breekbare items. Inpakpapier zonder inkt is een betere keuze om ervoor te zorgen dat je glazen schoon en veilig aankomen.


Glazen verhuizen
Glazen verhuizen

Voorbereiding op het inpakken van glazen

Begin met een goed plan! Voordat je begint met inpakken, is het slim om je glazen te sorteren op grootte en type. Hierdoor kun je ze op een logische manier inpakken met de meest kwetsbare en kleinste glazen bovenaan de doos. Sorteer ook alvast welke glazen je eerst wilt uitpakken in je nieuwe woning.


Het inpakken van breekbare spullen zoals glazen vereist ruimte en organisatie. Zorg ervoor dat je een vlakke, stevige tafel of werkruimte hebt waar je rustig kunt inpakken. Vermijd rommelige omgevingen waar je glazen kunnen vallen.


Stappenplan voor het inpakken van glazen


  1. Glazen individueel wikkelen in inpakpapier

    Begin met elk glas individueel in te pakken. Plaats het glas in het midden van een vel inpakpapier en rol het in. Zorg ervoor dat de uiteinden van het papier over het glas heen worden gevouwen voor extra bescherming.


  2. Gebruik van noppenfolie voor extra bescherming

    Na het inpakken van de glazen in papier kun je noppenfolie gebruiken voor extra bescherming. Dit is vooral belangrijk voor grote glazen of kwetsbare wijnglazen. De luchtkussentjes in de folie beschermen tegen schokken tijdens het transport.


  3. Plaats de glazen verticaal in verhuisdozen

    Wanneer je glazen in een doos plaatst, zet ze altijd verticaal neer. Dit verkleint de kans dat ze breken als er druk op de doos komt. Begin met de grootste glazen onderaan en plaats de kleinere glazen bovenop.


  4. Vul lege ruimtes in de doos met handdoeken of extra papier

    Vul de lege ruimtes in de verhuisdoos op met handdoeken, doeken of opgerold inpakpapier. Dit zorgt ervoor dat de glazen tijdens het verplaatsen niet kunnen verschuiven, wat het risico op breuk vermindert.


  5. Label verhuisdozen met ‘breekbaar’ voor extra zorg

    Zorg ervoor dat de verhuisdozen met glazen duidelijk gelabeld zijn als ‘breekbaar’. Dit waarschuwt de verhuizers en zorgt ervoor dat de dozen voorzichtiger behandeld worden. Geef daarnaast aan welke kant van de doos boven moet blijven tijdens het transport.


---


Het verplaatsen en laden van dozen met glazen

Bij het verplaatsen van verhuisdozen is het belangrijk om ze altijd vanaf de onderkant op te tillen en te voorkomen dat ze scheef worden gehouden. Zet de dozen voorzichtig neer en vermijd ruw sjouwen om schade te voorkomen. Zorg er ook voor dat de dozen stevig zijn dichtgeplakt, zodat ze niet onverwachts open kunnen gaan.


Wanneer je de dozen in de verhuiswagen plaatst, is het van groot belang dat breekbare dozen altijd bovenop andere spullen worden geplaatst. Zorg ervoor dat deze dozen stevig vaststaan, zodat ze niet kunnen schuiven tijdens het rijden. Breekbare items mogen nooit onder zware dozen of meubels worden ingepakt om schade te voorkomen.


Glazen uitpakken in je nieuwe woning

Bij het uitpakken van verhuisdozen is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan om schade te voorkomen. Open de dozen rustig en haal glazen één voor één uit de verpakking. Neem de tijd om elk glas zorgvuldig uit het papier of de noppenfolie te halen zonder haast.


Nadat je de glazen hebt uitgepakt, is het verstandig ze meteen op te bergen in een veilige kast of opbergruimte. Voor extra stabiliteit en bescherming kun je antislipmatten of speciale glasplanken gebruiken om te voorkomen dat de glazen verschuiven of beschadigd raken.


Glazen verhuizen gaat vanaf nu foutloos!

Door aandacht te besteden aan de kwetsbaarheid van je glazen en door het volgen van de juiste inpaktechnieken, kun je ervoor zorgen dat je glazen veilig en onbeschadigd in je nieuwe huis aankomen. Volg het stappenplan, gebruik de juiste materialen, en vermijd veelgemaakte fouten voor een stressvrije verhuizing van je kostbare glaswerk. Kan jij wel wat hulp gebruiken bij de (particuliere) verhuizing van je glazen en overige inboedel. Dan helpen we je graag verder! Vraag vrijblijvend een offerte aan voor jouw verhuizing.

Commentaires


bottom of page